Facebook är värdens största sociala nätverk med en miljard nätmedborgare.


Marta Sandén är journalist

Där finns, precis som i det verkliga livet, både det som är nyttigt, meningsfullt och saker som irriterar, oroar eller orsakar trubbel. Jag tycker att fördelarna med vara med i Facebook – samhället är definitivt flera än nackdelarna och att det är utmärkt att många seniorer är med.

Sedan är jag inte för den sakens skull blind för de problem som uppstår när man är aktiv – på nätet eller på ett fysiskt torg. I vilket samhälle som helst. Tänk bara tanken: vi är nästan en kvarts miljard med FB, även kallad Fejan.

 

Pratar man högt om problemen brukar det hjälpa. Det värsta är väl att inte vara med, undvika alla risker och allt som är nytt. Visst är livet farligt och vi kan inte försäkra oss mot allt. Men det är härligt att leva.

Läs nedan mina två krönikor om Facebook, publicerade i Computer Sweden 2006.

Och jodå, jag är fortfarande en – kritisk och observant sådan – Facebook–fan, och tycker att det är ett utmärkt sätt att umgås med mina gamla och nya, vänner, i Stockholm, Europa, USA, Nya Zealand och resten av världen.